ūüĎ∑‚Äć Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet¬†verdwijnen.ūüĎč
Wie ben ik? -  Mijn jeugd -  marmietje

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Mietje

Op eerste verjaardag

Anne-Marie Willems,of kortweg Mietje .  Geboren te Brugge op 1 februari 1946 in het moederhuis St Anna, toenertijd een van de twee materniteiten in Brugge. M'n ouderlijk thuis was gelegen aan de achterkant van de St .Annakerk.  Mijn vader was beenhouwer en had daar samen met m'n moeder zijn beenhouwerij. ' Beenhouwerij Jeruzalem'

 

 

Mijn kleuter en lagere school volgde ik bij de zusters Apostolinen in de Peperstraat. Tezelfdertijd ging ik  na de gewone schooluren  naar de spellewerkschool  bij zuster Roberta in de Timmermansstraat.

In de kleuterklas Klein spellewerkstertje 6 jaar

Wat volgde was misschien wel interessant maar voor mij minder leuk.
Ik vloog met m'n klieken en m'n klakken naar het pensionaat.  In het Frans nogwel, te Herseaux bij Moeskroen.  Na die vervelende jaren ben ik thuis gebleven om te helpen met mijn ouders in de beenhouwerij en het huishouden. Ook niet m'n grote droom. Maar toen deden we nog wat onze ouders van ons verlangden.

Op pensionaat in Herseaux Op het huwelijkl van m'n zus 1962 18 jaar oud

Een heel leuke ervaring voor mij was toen ik  in 1965 door de dienst voor toerisme van Brugge voor drie en een halve maand  werd uitgestuurd naar Munchen in Duitsland om daar te gaan spellewerken op een internationale tentoonstelling. Daar kreeg ik bezoek van toen nog Prins Albert.
Ik was toen 19 jaar oud.

Munchen 1965 Bezoek van Prins Albert.