ūüĎ∑‚Äć Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet¬†verdwijnen.ūüĎč
Marmietje -  Marmietje 1 -  marmietje

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.


Een marmite is een kookpot die vroeger boven een open vuur werd gehangen.  Marmietje is een samentrekken van de namen Marc en Mietje.  In mijn marmietje kook ik een soepje van mijn hobby's o.a. m'n stamboom opzoeken, reizen, spellewerken en fotografie. 

                                    Smakelijk eten !
                                                                              

Stamboom

Felix Roels 1822

Een van mijn hobby's is het opzoeken van m'n hobby's.  Ver ben ik nog niet geraakt.  De oudste voorouder die ik gevonden heb is Felix Roels geboren te St Andries in 1822 en dat is 5 generaties ver.  Meer uitleg kan je lezen onder Fam.Willems- Demonie

Reizen

Een plezierige bezigheid die we zoveel als onze portemonais toelaat  beoefenen is reizen. Daar is veel over te vertellen en mooie foto's te tonen.  Meer daarover in de rubriek  op reis.   

Onder deze rubriek  ben ik begonnen aan een verslag van onze reis naar het Verenigd Koningrijk.  Zie hier onder alvast  enkele foto's van deze reizen. 

Beaumont de Pertuis Place Albertas te Aix-en-Provence Pont du Gard Yoksher Dales Lake District Island Skye

Spellewerken

Spellewerken is voor mij meer dan een hobby,het is bijna een passie.  Sinds mijn vroege jeugd  kluts ik al klosjes door elkaar tot prachtige werkjes en werken. Het aantal klossen kan varieeren van 20 tot 400 à 500 stuks.  Het aantal werkuren kan ook aardig oplopen.  Dikwijls meer dan 400 uren
 Hier onder enkele voorbeelden. Klik op de eerste foto voor meer uitleg.

Strop kant: 56 klosjes Binche: 140 klosjes (ben ik nu aan het maken)