ūüĎ∑‚Äć Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet¬†verdwijnen.ūüĎč
Familie Willems - Demonie -  Lucienne Demonie -  Lucienne -  marmietje

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Lucienne Demonie

Lucienne zag het levenslicht op 28 september 1914 te St. Andries toen nog een onafhankelijke gemeente.  De grote oorlog was al begonnen toen zij werd geboren.  Haar vader zat in Frankrijk aan het front en moest per brief vernemen dat hij papa was geworden.  Er zijn mooie foto's van haar genomen in haar kindertijd.  Die werden opgestuurd naar haar papa, zodat hij enig idee had hoe zijn dochtertje er uit zag.  Gedurende de ganse oorlog is hij nooit thuis geweest zodat Luciennetje vier jaar oud was toen ze voor  de eerste keer haar papa zag. 
De Duitsers waren in haar ouderlijk huis ingekwartierd en noemden haar  "eine kleine Babbeliese".
Eindelijk dus in 1918 kreeg ze haar papa tezien.   Als cadeautje had hij een pop meegebracht.  In die tijd was een porseleinen  pop heel speciaal.  Een oom van haar wou die eens bekijken, liet ze uit z'n handen vallen en kapot was het mooie geschenk.  Maar geen nood,  negen maanden later kreeg ze een levende pop, haar zusje Simonne.
In  1921 kreeg ze er een broertje bij, Etienne en elf jaar na haar kwam er nog een zusje Denise.

voorjaar 1915 6maanden Foto om op te sturen naar vader in de grote oorlog Eine kleine babbelieze

Plechtige Communie

 

 

het jaar 1926.

Haar zus Simone die 5 jaar later haarCommunie deed droeg hetzelfde kleed. De mode veranderde toen niet zo vlug.Vaak droegen de kinderen elkaarsafdragertjes. Dit was helemaal nietongewoon voor die tijd.

 

Plechtige Communie 1926 Zusje Simonne met het zlfde communiekleed

Naar school

De kleuter en lagere school volgde ze  bij de nonnen in St. Andries.
Daarna trok ze naar de Rijksnormaalschool in Brugge.  Deze studies heeft ze echter niet afgemaakt.  Ze heeft nooit verteld hoe dit kwam. Ze heeft daar  Andrea, haar vriendin voor het leven, ontmoet. In de jaren '70 hebben ze hun gouden vriendschapsjubileum gevierd.

Rijksnormaalschool Brugge 1927 Met haar vriendin Andrea, en vriendschap van meer dan 50 jaar.

Meisjesjaren

4 mei 1937 Op weg naar Zonhoven.
1937 Met haar verloofde MichaŽl

Uit werken is ze nooit gegaan. Dat was toen nog geen mode.  Ze zal haar moeder wel geholpen hebben met het huishouden en in de textielwinkel
in de pastoriestraat. Ze leerde piano spelen en ze had een zeer mooie stem.  Als jong meisje heeft ze heel veel gefietst.  Toen haar vriendin na haar huwelijk in Kortrijk ging wonen ging ze die bezoeken op de fiets, 40km ver.
Ook haar tante en oom die in Brasschaat bij Antwerpen woonden ging ze op de zelfde manier opzoeken. Zelfs Zonhoven in de provincie Limburg deed ze aan per fiets.

Als getrouwde vrouw en moeder

Na haar huwelijk met m'n vader kreeg ze elf maanden later op
11 september  1939 m'n zus Christine.  Een heel moeilijke periode daar m'n pa werd gemobiliseerd kort na deze geboorte. 
Ook tijdens de weken van oorlog in Belgie was ze alleen. Pa was soldaat tot aan de kapitulatie van Belgie.  Gelukkig is hij daarna vrij vlug naar huis kunnen terugkeren.
Na de oorlog vonden ze dat het tijd werd een nieuwe baby te fabriceren.
Op 1 februari werd ik dus geboren.  Weer zes jaar later op 13 mei 1952  was het de  beurt aan mijn broer.  Alhoewel ze graag weer een dochter had gehad was dat jongetje toch ook heel welkom.

St Andries oktober 1938 1940 Met kleine Christine 1941 Gelukkig gezinnetje 1950 Op het huwelijk van haar zus Simonne met haar 2 dochters