ūüĎ∑‚Äć Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet¬†verdwijnen.ūüĎč
Fotografie -  Fotograferen, mijn hobby -  marmietje

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Kiekjes maken

Het kleine bakje zoals mijn moeder er ook een had
Canon 350D

Fotograferen doe ik al bijna m'n hele leven.   De eerste les kreeg ik van mijn moeder. Ik was 10 jaar toen ik op een schoolreis haar fototoestelletje mocht meenemen.  Een klein zwart bakje dat je op je buik moest houden.  Haar advies dat als ik een foto nam van een gebouw met mensen er voor de mensen dicht bij de camera moesten staan, ben ik nooit vergeten.
Mijn eerste eigen toestel kocht ik in 1965.  Met vallen en opstaan leerde ik wat asa, brandpunt, diafragma, sluitertijd enz was. 
Honderden dia's met alle soorten onderwerpen zijn spijtig genoeg op de zolder terecht gekomen.  Wie kijkt er de dag van vandaag nog naar dia's.
Later leerde ik ook mijn eigen zwart/wit foto's zelf ontwikkelen en afdrukken.
Het bleef toch een dure hobby.  Nu met de digitale fotografie kan de pret niet op.  Een fototje meer of minder wat maakt het uit.

Tegenwoordig maak ik kiekjes met een Canon350D.  Het enige nadeel aan dit toestel is dat hij zo groot is als een analoog toestel.  Wisselwaar niet zo zwaar.  Maar ik kan ze zo veel mee doen dat daar niet om maal.  En in combinatie met photoshop heb ik al heel mooie dingetjes gemaakt.